Modellflyg

Inom modellflyg finns verkligen något för alla – många olika grenar är det, och verkligen helt olika upplevelser! Det finns fartfyllda galna sporter där flygplanen visslar runt öronen och stilla, rofyllda sporter där man stänger av ventilation, rör sig i ultrarapid och nästan håller andan för att inte störa flygplanens färd genom luften.

Jag visar här i bilder mina upplevelser av de olika grenarna och även från meetings i Sverige och speed-flyg från Tyskland och Frankrike. (Vill ni veta mer, se själva eller blir nyfikna att själva prova på? Se mer på Sveriges Modellflygförbunds hemsida eller maila mig på anna@agfoto.se)

Fliflyg kan låta lugnt och stilla – men i F1A behövs skydd! Piloten kastar sig vid starten så det krävs både knäskydd och armbågsskydd.

Rofyllt! Speciellt F1D är magiskt att titta på – de svävar fram i över 20 min och man håller nästan andan för att inte påverka planens kurs.

Linflyg… det går runt, runt …och eh kan definitivt skapa illamående 🥴. Vissa grenar ser ut som dans och andra ylar som sjutton 😀.

Inom radio kan det gå galet fort – som i Pylon där det är full fart med över 300 km/tim i 10 varv. Eller lite lugnare som tex handkastglidare.

Skala – här bygger de inte sällan många år på sina flygplan, och det är viktigt att varenda nit sitter som på den fullstora förebilden.

Inom el ryms både speed, distans och termikgrenar.

#Söndagsflygningar i Sverige

Både modellflyg och fullstort - meetings, träningar och uppvisningar.

Speed I Tyskland (Germany) och Frankrike (France)

Tyska mästerskapen, rekordflygningar i Tyskland och Frankrike med både fixed wing och helikopter - el och förbränningsmotor.

Tyskland och Frankrike (Germany and France)

RC Speed / F3 Speed

Sverige

Söndagsflyg, meeting, träning och uppvisningar både med modellflyg och fullstora plan, på olika flygfält i vårt avlånga land.

Borlänge - flygdag

Rembo

Sigtuna m.fl

Karlskoga - jetpower